søndag den 19. august 2007

Sightseeing - med kedelige fakta!

I dag var Viggo og jeg ude og kigge på kæmpestore ænder:

Vi tog med to busser for at komme ind til The Mall for at se på mindesmærker - uden klapvogn. Først The Washington Monument. Fra første sten blev lagt i 1848, til obelisken åbnede (man kan komme derop), gik der 40 år:

Derfra kunne vi se Det Hvide Hus fra den anden side, end den vi så forleden.
George Washington (præsident 1789-1797) fik sat byggeriet i gang, men har aldrig boet der. Præsident John Adams flyttede som den første ind i 1800. 132 værelser, 35 badeværelser og 412 døre! Vi gik længere mod vest til World War II Memorial, som er fra 2004. Det er til ære for de 16 mio. amerikanere, der tjente under 2. verdenskrig, de 400.000 af dem, der døde under krigen samt dem derhjemme, der støttede deltagelsen i krigen:
Herfra gik vi langs The Reflecting Pool. For enden heraf, på trinnene op til The Lincoln Memorial (som ses på billedet), holdt Martin Luther King sin "I Have a Dream"-tale i 1963:
Vi gik op og så statuen af "Honest Abe":
Hans udsigt:
Viggo og jeg tog en pause fra slyngen - og solen kom frem:
Da Viggo kom op i slyngen igen, hilste en kinesisk mand på mig og kiggede anerkendende på slyngen!

Så gik vi tilbage og over til The Korean War Memorial fra 1995, der hædrer de 1,5 mio., der tjente USA i krigen i 1950-1953. Det var virkelig flot med 19 statuer, der repræsenterer mænd på patrulje.
Det var svært at tage et billede af denne granitvæg med sandbæste billeder, der viser, hvor flot den virkelig var:
Det tog lang tid at gå rundt, så Viggo blev træt og faldt for første gang i søvn i slyngen:
Vi tog en bus, der gik lidt af vejen hjemad. Vi stod af her, hvor de vist er blevet inspireret af de små pyramider (ved siden af den store) ved Louvre (Rettelse - Jeg har nu fundet ud af, at de er af I. M. Pei ligesom pyramiderne ved Louvre!):

Vi mangler at se The Jefferson Memorial og The Vietnam War Memorial, men der vil Nis vist gerne med. Vi mangler selvfølgelig en masse derudover, men de to ligger tæt på de ting, vi så i dag, og er nogle vi skal se, inden vi tager fra byen.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Flotte billeder og interessante kommentarer. Du har tjek på dine fakta!
Hvem har taget det bedårende billede, hvor Viggo sover?
Det er dejligt, at det er sådan en succes med slyngen. Den er meget flot - også i farven.
Glæder mig til at se og høre mere.

Marianne sagde ...

Mange tak! Jeg har selv taget billedet af Viggo, der sover. Det er det gode ved digitalkameraer - jeg tog 5 stk., hvoraf kun et par stykker kunne bruges!

Nichole sagde ...

WOW!! Du har set mange ting!!! It is a bit strange that I have now learned a little bit more about Washington DC in Danish. I am amazed at how many different rooms are in the white house. I had no idea! The picture of Viggo sleeping in the mei tai with your head on his is precious.